Op de voorpagina van het ochtendblad de Ware Tijd editie van dinsdag 29 mei 2018 heeft de lezer de danspasjes van de directeur Edward van Eer en Streekpolihoofd Selvieve van Dalen mogen bewonderen. Een breed lachende regio coördinator, dokter Thompson Danso, keek toe. Een indruk van de feestelijke viering van het 60 jarig bestaan van het ziekenhuis te Stoelmanseiland op maandag 28 mei te Stoelmanseiland.

De delegatie uit Paramaribo is door het gezondheidsteam van Regio Oost-Suriname van de Medische Zending (MZ), de leerkrachten en leerlingen van VOJ Stoelmanseiland en de Prinses Beatrixschool (EBGS) ontvangen met het welkomstlied “Als wij allen samenwerken“. De delegatie is verder door de aanwezige militairen begeleid naar de vlaggenparade. Verschillende bewoners van de omliggende dorpen en kampen, waaronder de kapiteins en basjas, waren aanwezig. Onder de hoge gasten waren er districtscommissaris van het ressort Tapanahony in Sipaliwinie, dhr. August Bado, dhr. Herman Jintie ( lid stichtingsbestuur van MZ),  dokter Edward van Eer ( directeur MZ), dokter Thompson Danso, Roy Haverkamp (Bondvoorzitter) en dhr. Clifton Walker (Preases van het Provenciaal Bestuur der EBGS)

Verschillende sprekers kwamen aan het woord. Hoofdkapitein Baja Gazon zei tevreden te zijn met de dienstverlening van de Medische Zending, maar wil wel graag voor de regio een permanente arts zien werken op Stoelmanseiland. In zijn toespraak heeft MZ-directeur, Edward van Eer, beloofd dat een permanente arts te komt op Stoelmanseiland en één op Drietabbetje. De nodige sollicitatiegesprekken worden er nu gevoerd. Het verzorgingsgebied van Drietabbetje, dat van Karmel tot voorbij Godo Olo loopt, heeft er meer dan achtduizend. MZ had eerder op beide posten een arts namelijk een Filippijn te Stoelmanseiland en een Cubaan te Drietabbetje. Maar door geldgebrek konden minder artsen aangetrokken worden.

MZ is elf Gezondheidszorg Assistenten rijker in april 2018
MZ brengt One Stop Shop model naar diabeten binnenland