Bekendmaking van de Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname m.b.t. de nieuwe Covid-19 situatie (code rood)

Beste cliënten,

Volgens de berichtgeving van het Ministerie van Volksgezondheid, is Suriname nu aangemerkt als code rood. Dat wil zeggen dat wij ons momenteel in een andere situatie dan voorheen bevinden. Door deze nieuwe situatie is de dienstverlening van de Medische Zending aangepast.

Alle MZ-poliklinieken zijn voorlopig voor alleen voor prenatale zorg (zwangerenzorg), chronische zorg, vaccinatie en spoedgevallen beschikbaar.Voor deze diensten dient u telefonisch contact op te nemen met de polikliniek waarna u volgens afspraak op de polikliniek wordt ontvangen. Tandheelkunde, VIA ( baarmoederhals onderzoek) en Borstscreening zijn tot nader order stopgezet.De aangepaste dienstverlening is ook bedoeld om de verspreiding van het COVID -19 virus te stoppen.

Heeft u griepklachten met name koorts, hoesten, kortademigheid, neusverkoudheid en of keelpijn, neem dan ook telefonisch contact op met de polikliniek. De nummers van de MZ-poliklinieken kunt u op de website vinden bij de tab ‘contact’ en ook op onze facebook pagina.

Wij hebben uw hulp hard nodig. Daarom verzoeken wij u om zoveel als mogelijk thuis in uw huis/ in uw dorp te blijven. Vermijd sociale/ culturele bijeenkomsten. En belangrijker nog: Reis niet af van en naar de buurlanden en de anderen districten in Suriname. Het is belangrijk om met z’n allen ervoor te zorgen dat wij de kans op besmetting verkleinen en de verspreiding van deze ziekte tegen gaan. U kunt uw bijdrage leveren door u aan deze maatregelen te houden.

De meest effectieve manieren om uzelf en anderen tegen COVID -19 te beschermen, zijn door:

  • Uw mond en neus te bedekken met gebogen elleboog of een papieren zakdoek/ tissue wanneer u hoest of niest. Gooi de gebruikte tissue direct in de ton en was de handen met water en zeep of reinig ze met hand-sanitizer of verdunde alcohol tot 70%.
  • Vaker de handen te wassen met water en zeep
  • Het bewaren van een veilige fysieke/ sociale afstand

Laten wij met zijn alleen meehelpen om de verspreiding van het COVID 19 virus tegen te gaan.