Extra bekendmaking afkomstig van de Medische Zending Primary Health Care Suriname

Beste cliënten,

Zoals eerder bekendgemaakt wordt de COVID-19 situatie in Suriname aangemerkt als Code rood. Dit betekent dat het COVID-19 virus zich zodanig heeft verspreid binnen de gemeenschap, dat de bron niet altijd bekend is. Wij kunnen allemaal een bijdrage leveren om de verspreiding van dit virus tegen te gaan.

De klachten die bij een mogelijke COVID-19 besmetting horen zijn: Koorts, droge hoest, hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn, keelpijn, misselijkheid, koude rillingen, diarree, veranderde smaak of reuk en kortademigheid.

Wij vragen u bij het ervaren van één of meerdere van deze klachten, zo snel als mogelijk telefonisch contact op te nemen met een van de MZ-poliklinieken. Het personeel zal u dan screenen en verdere instructies geven. Blijf a.u.b. op de plek waar u zich op dat ogenblik bevindt. Reis dus niet zonder instructies af naar Paramaribo, andere dorpen of naar de buurlanden. Het is ook van belang om eerlijk aan te geven wat uw klachten zijn, waar u bent geweest en wie uw contact personen zijn geweest. Door het delen van deze informatie met het poli personeel beschermt u niet alleen uzelf maar ook uw medemens.

Bent u de afgelopen 14 dagen in contact geweest met iemand die positief getest is voor COVID-19, neem dan ook telefonisch contact op met de dichtstbijzijnde MZ-polikliniek.
Laten we samen de veiligheidsmaatregelen in acht blijven nemen dus:

  • Hoesten en niezen in een papieren zakdoek. De handen daarna wassen of ontsmetten;
  • de handen vaker wassen met water en zeep of ontsmetten met alcohol (minimaal 70%);
  • op een veilige afstand van 2m blijven tussen u en de ander;
  • sociale/ culturele bijeenkomsten vermijden en niet reizen van en naar de buurlanden of de andere districten in Suriname;
  • en bij COVID-19 lijkende klachten thuis te blijven; u te isoleren van anderen en telefonisch contact op te nemen met de dichtstbijzijnde MZ-poli.

Laten wij met zijn allen meehelpen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.