Afdrukken

MZ ORGANISEERT SEMINAR OVER PARTICIPATIE IN DE GEZONDHEIDSZORG

De Medische Zending Primary Health Care Suriname zal op 18 en 19 november 2014 een tweedaags seminar houden met als thema: “Gezondheidszorg, een samenwerking met de gemeenschap?”

Het doel van het seminar is: Vergroting van de deskundigheid van beleidsmakers en medewerkers in, en andere betrokkenen bij de gezondheidszorg van Suriname, in het bijzonder van de Medische Zending, met betrekking tot gemeenschaps-gezondheidszorg en gemeenschapsparticipatie. Er zal door beleidsmakers een concrete richting moeten worden aangegeven over het wel of niet betrekken van de gemeenschappen, en in welke mate, bij de bepaling en uitvoering van de gezondheidszorgagenda.

Afdrukken

MZ OPENT NIEUW GEZONDHEIDSCENTRUM TE LADOANI

Ladoani2-Op vrijdag 31 oktober 2014 heeft de officiële overdracht en opening plaatsgevonden van het gezondheidscentrum Ladoani van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ). De bouw van dit gezondheidscentrum heeft ruim srd 650.000,- gekost Het Ministerie van Volksgezondheid heeft namens de Regering van Suriname de mogelijkheid gehad projecten in de gezondheidszorg te betalen met een lening van het Agence Française de Développement (AFD), een Frans financieel en ontwikkelingsinstituut voor ontwikkelingslanden.

Afdrukken

PIONIERS GEBITSVERZORGING MZ VOL GOEDE MOED AAN DE SLAG

tandverzorgers dag 2 159Dat het heel belangrijk is goed te zorgen voor ons gebit snappen velen van ons wel. Toch schijnt het vaker mis te gaan hiermee. De belangrijke reden hiervoor schijnt nog steeds de vrees voor de tandarts te zijn.  De Medische Zending (MZ) zal in de toekomst dit structureel aanpakken.Van 7 oktober tot en met 9 november 2013 zijn gebitsverzorgingscoördinatoren hiervoor opgeleid.

Het is de bedoeling dat de gebitsverzorgingscoördinatoren samen met de GZA’s van hun resort  kinderen leren om hun gebit goed te onderhouden. Dit zal gebeuren in een speciaal gebitsverzorgingsprogramma. MZ heeft een groep GZA’s gemotiveerd om aan het programma mee te werken. De cursisten hebben geleerd hoe ze kinderen moeten leren poetsen en  het belang van goede voeding.