De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname die, in samenwerking met Amazon Conservation Team Suriname, in juli 2018 gestart is met het Waterleiding project op Peleletepoe, heeft op 6 februari 2019 de waterleidinginstallatie geopend. Dit in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, en onder grote publieke belangstelling van het dorpsgezag en bewoners van Peleletepoe.

Het doel van dit project is de Inheemse gemeenschap voorzien van veilig drinkwater. Minu Parahoe, directeur van ACT, is blij dat het project volgens planning is opgeleverd. Drs. van Eer benadrukt dat de samenwerking in dit project zeer van belang was. ACT heeft voor het financiële gezorgd, waarbij MZ heeft gezorgd voor de technische consultant. De transportkosten zijn gedekt door het ministerie van Volksgezondheid. Het water wordt uit de rivier gepompt, gezuiverd en gedistribueerd naar de huishoudens. De lokale
gemeenschap is blij met deze waterleidinginstallatie.

De MZ benadrukt dat gezond en veilig drinkwater voorwaarde is voor gezonde en productieve leefgemeenschappen in het binnenland en zal zodra de middelen beschikbaar zijn samen met anderen altijd hieraan bijdragen.

Medische Zending en Zinzendorf Herberg gaan samenwerking aan
Medische boot “Profosu” binnenkort weer operationeel in het Stuwmeergebied dankzij Stichting Kansfonds