Medische Zending houdt eerste COVID-19 vaccinatie activiteit te Boven Suriname

De Medische Zending heeft haar eerste vaccinatie activiteit gehouden in de regio Boven Suriname, waarbij zij 19 personen heeft gevaccineerd tegen het COVID-19 virus. Dit heeft op 9 juli 2021 plaatsgevonden in de krutu oso van Botopasi in het ressort Debike. Met deze activiteit is tevens het startsein gegeven voor de vaccinatie activiteiten in dit gebied.

Tijdens deze vaccinatie activiteit zijn 2 leden van het traditioneel gezag van Botopasi gevaccineerd te weten hoofd kapitein Ronald Eduards en kapitein Harvey Amania. Deze gezagdragers hebben aangegeven dit te hebben gedaan om als voorbeeld te dienen naar hun gemeenschap toe. Zij zijn bewust van het leed dat het COVID-19 virus met zich meebrengt en hoe dit virus hun gemeenschap heeft getroffen. Door middel van het vaccin willen zij hunzelf beschermen tegen ernstige ziekte. Hiermee hopen zij dat de bewustwording onder hun gemeenschap op gang zal komen. Van de 19 personen die gevaccineerd zijn geworden, is ook het MZ-personeel van de omliggende poliklinieken onderdeel van, waarvan 4 medewerkers voor hun eerste prik, 3 medewerkers voor hun tweede prik en 1 gepensioneerde van de organisatie.

De vaccinatie activiteiten in het binnenland zijn geheel afhankelijk van de bereidwilligheid van de gemeenschap. De gemeenschap wordt voortdurend voorzien van de juiste informatie en worden de personen, die bereid zijn het vaccin te nemen, geregistreerd waarna er op basis van het aantal geregistreerden een vaccinatie datum wordt gepland. De Medische Zending is blij dat de gemeenschap van ressort Debike, hoe klein dan ook, die een weloverwogen en goed geïnformeerd besluit heeft genomen om zich te vaccineren tegen het COVID-19 virus. Zo helpen zij een steentje bijdragen aan het beheersbaar maken van de epidemie.