De Medische Zending Primary Health Care Suriname heeft de leerlingen, met de beste schoolprestaties, van de regio Bovenlandse Indianen aangemoedigd middels schoolbenodigdheden. Het betreft de kinderen met de beste prestatie vanaf de 1e tot en met de 5e klas van alle 6 scholen in het gebied in Zuid-Suriname; en wel de dorpen Kwamalasamutu, Pelele Tepoe, Puleowime, Palumeu, Sipaliwini en Alalaparoe.

Elk van deze leerlingen heeft een pakket ontvangen met daarin een schooltas, schriften, etui, schrijfgerei, slijper, veger, liniaal, kleurpotloden en tekenschriften. Drs. Gaitree Baldewsingh, de regiocoördinator van dit gebied, zegt heel trots te zijn op de geleverde schoolprestaties. “Het ondersteunen, stimuleren en begeleiden van onze doelgroep, in het bijzonder de schoolkinderen, is voor de Medische Zending als een belangrijk doel en is een duidelijk voorbeeld van de uitvoering van de geïntegreerde Primary Health Care strategie van MZ”, aldus Baldewsingh.
Zowel de ouders en kinderen zijn heel erg blij met hun geschenk. Eerder in het schooljaar hebben alle scholen, in de regio Bovenlandse Indianen, leesboeken mogen ontvangen voor uitbreiding van hun bibliotheek. Deze geschenken zijn mede mogelijk gemaakt door de Vriendengroep HIMMAT.