Medische Zending voert samen met UNICEF ‘Handen wassen project’ uit

De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname(MZ) zal in het kader van ‘Wereld Handen wassen dag’ op 15 oktober op verschillende scholen in de regio Oost-Suriname, voorlichtingsactiviteiten organiseren in de maand oktober tot en met november. Dit doet MZ in samenwerking met ‘United Nations Children Fund (UNICEF)’. De kick-off van dit project was op maandag 15 oktober jl. op de GLO school van Gakaba aan de Marowijnerivier en de VOJ-school te Stoelmanseiland.

Het doel van de activiteiten is om handhygiëne te verbeteren. Handhygiëne speelt ook een belangrijke rol om ziekten te voorkomen. Met dit project leren de kinderen om hun handen op de juiste manier te wassen. Op elke school worden 10 leerlingen getraind door Gezondheidszorg Assistenten (GzA) van MZ om de gezondheid onder hun leeftijdsgenoten te bevorderen. Drs. Thompson Danso, regio coördinator van de regio Oost-Suriname vindt het belangrijk om de awareness bij de bewoners te vergroten. Hij verwacht ook dat de voorlichting zal leiden tot gedragsverandering bij de bewoners.

                                                                                             

 

 

Hier kunt u de video bekijken van een van de 10 leerlingen die door onze Gezondheidszorg Assistenten worden getraind om de gezondheid onder hun leeftijdsgenoten te bevorderen.

Handen wassen

Kick-off van 'Wereld Handen wassen dag' op de GLO school op Gakaba. Een van de 10 leerlingen die door onze Gezondheidszorg Assistenten worden getraind om de gezondheid onder hun leeftijdsgenoten te bevorderen.

Posted by MZ Primary Health Care Suriname on Thursday, October 18, 2018

 

 

Hier kunt u de video bekijken van de leerlingen van de VOJ-school op Stoelmanseiland tijdens de kick-off van ‘Wereld Handen wassen dag’.

Schoon drinkwater

Voor elke kind schoon drinkwater!!Leerlingen van de VOJ school op Stoelmanseiland tijdens de kick-off van 'Wereld Handen wassen dag'.

Posted by MZ Primary Health Care Suriname on Thursday, October 18, 2018